Αρχική Σελίδα Κινέζικης ΑστρολογίαςΒρες το Κινέζικο ζώδιο και το στοιχείο σουΤα μπισκότα της Τύχης

Μπισκότο τύχης

Τα μπισκότα της τύχης ή μπισκότα του φεγγαριού (γνωστά και με την λατινική τους ονομασία ώς Fortune Cookies), πρωτοεμφανίστηκαν στην αρχαία Κίνα και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Κινέζικης κουλτούρας.

Ο Κινέζικος θρύλος αναφέρει τα εξής:

Τον 13ο αιώνα, η Κίνα είχε καταληφθεί απο τους Μογγόλους. Ένας πατριώτης Κινέζος επαναστάτης σχεδίαζε το επόμενο χτύπημα του ενάντια στους Μογγόλους. Προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να ενημερώσει κρυφά τους συντρόφους του για την ημερομηνία της επανάστασης. Έτσι σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα δημοφιλή τότε μπισκότα του φεγγαριού τα οποία είχαν μια γέμιση απο πολτό λωτού. Ο πολτός αντικαταστάθηκε απο ένα ριζόχαρτο όπου ήταν γραμμένη η μυστική ημερομηνια. Αυτά ήταν και τα πρώτα μπισκότα της τύχης σύμφωνα με τον θρύλο, που είχαν το σχήμα του φεγγαριού.

Το σχέδιο του Κινέζου πατριώτη είχε απόλυτη επιτυχία. Τα μπισκότα μοιράστηκαν και οι σύντροφοι ενημερώθηκαν. Η επανάσταση πέτυχε και κάπως έτσι γεννήθηκε η δυναστεία των Μινγκ στη Κίνα.

Τότε καθιερώθηκε το φεστιβάλ του Φεγγαριού που γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημερομηνία της επανάστασης. Απο τότε ισχύει και η παράδοση του να μοιράζεις μπισκότα που περιέχουν μηνύματα.

Σήμερα τα μπισκότα της τύχης (ή μπισκότα του φεγγαριού) έχουν το ίδιο σχήμα και παραμένουν κομμάτι της Κινέζικης και όχι μόνο παράδοσης. Οπουδήποτε στο κόσμο υπάρχουν Κινεζικα εστιατόρια, σερβίρονται και μπισκότα της τύχης. Δεν έχει σημασία αν θα φας το μπισκότο ή όχι. Αυτό που μετράει είναι να νιώσεις τη μαγεία του να σπάσεις το μπισκότο και να διαβάσεις το μήνυμα που σου στέλνει η τύχη.Μόλις άνοιξε ένα μπισκότο τύχης για σένα και το μήνυμα που περιέχει λέει:

Πάντα βρίσκεις κάτι καλό στη δουλειά όταν είναι Παρασκευή...Βρήκες αυτή τη σελίδα ενδιαφέρουσα; Μοιράσου την με τους φίλους σου ή το κοινό σου!

Βρες το Κινέζικο ζώδιο και το στοιχείο σου


Creative Commons License

Μια προσφορά: ΝΕΧΤΝΕΤ - Υπηρεσίες διαδικτύου, για ψυχαγωγικούς σκοπούς!
[Επικοινώνησε μαζί μας]
Κων/πόλεως 4 - Τ.Θ. 167, T.K. 53100 - Φλώρινα, Ελλάδα.
Τηλέφωνο: +30.2385037961
http://nextnet.gr

Κινέζικος ζωδιακός κύκλος - Σύμβολο Γιν Γιανγκ